voetreflexbehandeling

Werking voetreflex

Het lichaam bevat energiebanen, de meridianen, waardoor (licht)energie naar alle delen van het lichaam stroomt. Nadat het lichaam deze energie gebruikt heeft, stroomt de afgewerkte energie naar de voeten en verlaat het lichaam via de voetzones. Iedere voetzone correspondeert met een bepaald deel van het lichaam.

Bij klachten en aandoeningen is deze energiestroom verstoord. Door nu de betreffende voetzone te behandelen verlaat de afgewerkte energie makkelijker het lichaam. Ook wordt hierdoor een prikkel gestuurd naar het corresponderende lichaamsdeel waardoor een (eventuele) blokkade wordt opgeheven.

Bovenstaande zorgt ervoor dat de energie beter door het lichaam stroomt waardoor de natuurlijke genezing van het lichaam wordt geactiveerd.

De behandeling is niet alleen gericht op dat gedeelte wat betrekking heeft op de klacht maar gaat uit van de mens als geheel, eenheid van lichaam en geest en is geschikt voor iedereen.

Tijdens en na de behandeling kan het lichaam op verschillende manieren reageren. Denk hierbij aan geeuwen, slaperigheid, transpireren, opkomende emoties, duizeligheid, enz. Wat er ook gebeurd, dit is een teken dat er iets in gang gezet is. Een dergelijke reactie komt niet altijd voor.